fbpx

Servicii medicale mai calitative: Protezele unor categorii de pacienți vor fi cumpărate de stat

Formele de organizare a asistenței medicale primare vor fi uniformizate. Un proiect care prevede modificarea Legii ocrotirii sănătății a fost votat în lectura a doua de 56 de deputați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Sănătății și are drept obiectiv îmbunătățirea coordonării și integrării serviciilor de asistență medicală primară la nivel de comunitate, precum și asigurarea accesibilității și calității serviciilor acordate populației. Autorii documentului propun excluderea normelor legale care prevăd că Ministerul Sănătății gestionează asistența medicală primară. Potrivit autorilor, acest lucru este important inclusiv în contextul în care instituțiile de asistență medicală primară sunt fondate de către autoritățile publice locale.

De asemenea, se mai propune completarea Legii cu privire la ocrotirea sănătății cu prevederi care stipulează că cheltuielile pentru protezele individuale și consumabilele necesare reabilitării chirurgicale și protetice a unor categorii de pacienți vor fi acoperite din fondul asigurării obligatorii de asistență medicală.

Modificările legislative vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, însă activitatea cabinetelor individuale ale medicilor de familie și ale prestatorilor deja înregistrați va fi reglementată în continuare.

Articole asemănătoare

Back to top button