fbpx

Senator român: O eventuală coaliție dintre PSRM și ACUM e împotriva firii

Senatorul român și membrul PNL, Viorel Badea, declară în cadrul unei emsiuni televizate că o eventuală alianță dintre PAS-PPDA și PSRM este împotriva firii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, politicianul român se arată sceptic și vizavi de învestirea unui guvern minoritar, care, potrivit lui, n-ar putea fi luat în serios nici de partenerii externi ai Republicii Moldova.

„Mie mi s-ar părea o coaliție contra firii. Fiecare dintre aceste partide a intrat în Parlament cu niște programe. Nu s-a discutat niciodată o coaliție între aceste partide cu viziuni contrare. În cazul în care ar coaliza, cele două partide, fiecare ar înșela așteptările alegătorilor.

O guvernare minoritară, care pare destul de îndepărtată ca realizare, ar putea să funcționeze, dar în condițiile actuale de la Chișinău sunt extrem de sceptic în ceea ce privește coalizarea oricăror dintre cele trei formațiuni care au un cuvânt de spus în Parlament”, a declarat Viorel Badea.

Mai mult, membrul PNL, partid-partener cu PAS și PPDA, crede că o coaliţie cu socialiștii ar putea fi tratată cu mult scepticim de partenerii externi şi ar duce la dispariţia blocului ACUM ca entitate politică.

„Orice tip de coalizare cu Guvernul socialiștilor pentru ACUM ar duce la dispariția blocului”, a mai adăugat Viorel Badea.

Articole asemănătoare

Back to top button