fbpx

Șeful PCCOCS explică motivele care stau la baza demisiei: Făcând acest pas în spate, sper că situația se va schimba spre bine

Procurorul-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Nicolae Chitoroagă, a explicat de ce a decis astăzi să-și dea demisia. Potrivit lui, plecarea sa din funcție are la bază mai multe presiuni. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Chitoroagă a declarat că PCCOCS s-a ocupat în ultimii ani cu investigații în care erau vizați interlopi la nivelul cel mai înalt, iar de aici, spune el, „rezultă niște lucruri din care trebuie făcute niște concluzii”.

„Motivele sunt două. Primul – presiunile la care este supusă instituția și eu personal în calitate de conducător. Făcând acest pas în spate, sper că situația se va schimba spre bine. Al doilea motiv este că s-au inițiat mai multe investigații care într-o măsură sau alta țin de activitatea instituției din ultimul timp, iar ca să nu apară diferite suspiciuni cu implicarea mea de a influența într-un fel aceste investigații, am decis să mă retrag”, a prezicat Chitoroagă pentru agora.md.

Până la alegerea unui nou procuror-șef, interimatul va fi asigurat de Denis Rotaru, numit astăzi de procurorul-general, Eduard Harunjen.

De menționat că Nicolae Chitoroagă a obţinut funcţia de şef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) în urma unui concurs, după ce a exercitat interimatul din august 2016, dată la care a şi fost creată PCCOCS.

Acesta este procuror din anii ’90, iar după fondarea Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei (CCCEC), a fost şeful Direcţiei Urmărire Penală a instituţiei.

Articole asemănătoare

Back to top button