fbpx

Secretul slăbirii cu cafea: Descoperă cum poți folosi cafeaua pentru a pierde în greutate

Pentru mulți, trezirea cu o ceașcă caldă de cafea este un ritual de dimineață fără de care nu pot trăi. Fie că o savurați neagră, cu un strop de lapte de cocos sau amestecată cu scorțișoară și miere, cafeaua vă înveselește cu adevărat ziua și vă pune în starea de spirit potrivită. Iar dacă vreți să scăpați de kilogramele în plus de pe talie, obiceiul dvs. zilnic de a bea cafea poate fi deosebit de util. Un expert împărtășește modul în care consumul de cafea vă poate ajuta să pierdeți în greutate, scrie AlephNews.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Laura Burak MS, RD, fondator al GetNaked® Nutrition și autor al cărții Slim Down with Smoothies, prezintă beneficiile adăugării cafelei la regimul de slăbire. Cu toate acestea, ea subliniază că, cafeaua nu ar trebui să înlocuiască mesele sau gustările.

„Adesea, găsesc clienți care se luptă cu un regim alimentar și care încă mai folosesc o ceașcă de cafea la ora 15:00 ca substitut pentru mâncare, ca o modalitate de a sări peste o masă și de a economisi calorii, deoarece suprimă temporar apetitul. Așa că, atunci când vă este foame, vă rog să mâncați”, spune Burak.

Acestea fiind spuse, cafeaua poate fi un adaos la pașii actuali pe care îi faceți pentru a vă pune în formă.

Cafeaua te poate ajuta să te simți sătul

Obiceiul zilnic de a bea cafea poate favoriza senzația de sațietate sau de plenitudine. Acest lucru vă poate ajuta să evitați mâncatul în exces sau gustările nesănătoase. „Este, de asemenea, un lichid care, la fel ca apa, ajută la menținerea senzației de sațietate a rezervorului sau a stomacului și, prin urmare, vă poate ajuta să mâncați o cantitate mai adecvată de alimente dacă doriți să pierdeți în greutate”, explică Burak.

Poate da un impuls de energie și vă poate stimula metabolismul

Cafeaua are cofeină care vă poate stimula energia și metabolismul.

„Acel impuls de cofeină când te trezești poate fi diferența dintre a face sau nu antrenamentul în acea zi”, explică Burak. „Mai ales ca mamă, cu siguranță îmi dă energie și mă motivează și face parte dintr-un ritual de dimineață liniștitor, așa că îi datorez cafelei o mulțime de dragoste. Bineînțeles, însă, asigurați-vă că vă concentrați și pe un somn de calitate și nu folosiți cafeaua în mod cronic pentru energie artificială.”

Cafea neagră – o băutură extrem de săracă în calorii

Dacă preferați să vă beți cafeaua neagră, Burak spune că o ceașcă conține mai puțin de cinci calorii. Așadar, o simplă cană de cafea fierbinte, fără aditivi, are zero zahăr și practic nicio calorie, ceea ce o face o băutură ideală de băut dacă încerci să slăbești.

Aveți grijă la „extra” pe care le adăugați la ceașca de cafea

Sigur, s-ar putea să vă placă foarte, foarte mult cafelele cu lapte și cele aromate, dar acestea vă pot afecta serios progresul de pierdere în greutate. Multe persoane dezvoltă prostul obicei de a-și „îmbrăca” cafeaua cu creme, siropuri și frișcă și le transformă în „bombe de zahăr” totale, spune Burak. Chiar și laptele de nuci, semințe și ovăz din zilele noastre sună ca niște alegeri mai sănătoase, dar sunt pline de zahăr adăugat.

„Indiferent dacă printre obiectivele tale de sănătate se numără sau nu pierderea în greutate, ai grijă la suplimentele pe care le poți adăuga la cafea, care pot contribui la o cantitate semnificativă de calorii inutile și de zahăr și grăsimi saturate adăugate la dieta ta”, explică Burak. „Limitați cafeaua la câteva cești sau mai puțin pe zi, astfel încât să nu vă facă nervos, să contribuie la creșterea anxietății sau să vă afecteze somnul pe timp de noapte. De asemenea, nu uitați că, cafeaua nu este apă și nu contribuie la menținerea unei hidratări corespunzătoare, așa că asigurați-vă că beți și suficientă apă.”

Articole asemănătoare

Back to top button