fbpx

Se apropie Valentine’s Day și nu ți-ai găsit încă jumătatea? Vezi ce îți recomandă psihologul pentru a evita depresia în luna dragostei

Ne place sau nu, dar Ziua Îndrăgostiților se apropie, iar declarațiile siropoase, cadourile tematice și cuplurile „ne vor urmări” peste tot: pe stradă, în magazine, pe rețelele de socializare, în localuri sau chiar și la serviciu. Persoanelor care nu și-au găsit încă jumătatea le-ar putea fi dificil să depășească această perioadă, iar psihologii le oferă câteva recomandări pentru a trece de anxietate și depresie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Psihologul român Angela Nuțu spune că este greu să nu-ți conștientizezi singurătatea atunci când ești bombardat cu comedii romantice la televizor, inimioare în locurile publice, reclame care nu se termină niciodată și anunțuri despre evenimente și petreceri speciale pentru îndrăgostiți. Aceasta le recomandă tuturor să se iubească așa cum sunt, să se accepte și să găsească cât mai multe avantaje atunci când vine vorba despre singurătate.

Potrivit specialistei, dacă persoanele singuratice simt necesitatea de a primi un cadou de Ziua Îndrăgostiților, ar fi bine să meargă la magazin și să își cumpere ce își doresc sau să își procure acele flori, bomboane sau jucării care se oferă tradițional de Valentine’s Day. Totuși, acest lucru nu trebuie făcut cu disperare, spune ea. Achiziția trebuie să le aducă oamenilor stare de bucurie și recunoștință, pentru că se iubesc și au putut să își facă sie înșiși un asemenea cadou.

În același timp, celor care nu au încă un om drag li se recomandă să găsească iubirea care există deja în viața lor. Fiecare persoană are prieteni, rude, membri ai familiei sau cunoștințe care îi oferă afecțiune și alături de care trăiește momente frumoase. Oare asta nu e dragoste?!

Articole asemănătoare

Back to top button