fbpx

Se anticipează demisia lui Dodon? Sesizarea pe care a depus-o Sergiu Litvinenco la Curtea Constituțională

Sergiu Litvinenco a depus la Curtea Constituțională o sesizare și le solicită magistraților să se expună referitor la posibilitatea organizării alegerilor prezidențiale anticipate concomitent cu cele parlamentare anticipate. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Litvinenco a scris pe pagina sa de Facebook că, din punctul său de vedere, Constituția nu interzice desfășurarea concomitentă a celor două scrutine anticipate. Totuși, el declară că pe lângă întrunirea circumstanțelor constituționale pentru dizolvarea Parlamentului, pentru ca acestea să se întâmple, este nevoie ca Igor Dodon să-și dea demisia.

„Ar trebui să analizeze serios această opțiune, să-și dea demisia și, astfel, să le permită cetățenilor să curețe clasa politică actuală, putred de coruptă. Este adevărat că cetățenii ar putea să-l sancționeze și pe el, pentru că timp de patru ani nu a făcut nimic bun pentru țară. Dar asta este, deja oamenii vor decide. Și dacă s-ar întâmpla asta, nu ar fi rău deloc…”, a scris deputatul.

Articole asemănătoare

Back to top button