fbpx

Şase preoți din Chișinău au fost opriți din a oficia slujbe. Aceștia sunt învinuiți de „nesupunere”

Şase preoți din Chișinău au fost opriți din a oficia slujbe. Aceștia sunt învinuiți de „nesupunere”. Potrivit unui comunicat emis de Mitropolia Moldovei, „în urma părăsirii samavolnice și lipsite de temei canonic a Eparhiei Chișinăului din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova, împreună cu nesupunerea față de autoritățile bisericești ierarhic-superioare și încălcarea jurământului depus la hirotonie, Direcția mitropolitană anunță deciziile ferm luate cu privire la cei implicați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Mitropoliei, aceste măsuri au fost adoptate în scopul menținerii disciplinei și respectării canoanelor bisericești.

Clerici eliberați din funcție și opriți de a oficia cele sfinte sunt:

Prot. mitr. Petru Storoja, paroh al bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din mun. Chișinău, începând cu data de 5 decembrie 2023,
Preot Radu Storoja, cleric al bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din mun. Chișinău, începând cu data de 5 decembrie 2023,
Prot. Eugen Maznic, cleric al bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din mun. Chișinău, începând cu data de 5 decembrie 2023,
Protodiacon Marcel Rotari, cleric al bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din mun. Chișinău, începând cu data de 5 decembrie 2023,
Prot. mitr. Maxim Melinti, paroh al bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Ghidighici, mun. Chișinău, începând cu data de 11 decembrie 2023,
Preot Vasile Manica, cleric al bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Ghidighici, mun. Chișinău, începând cu data de 11 decembrie 2023.

La fel, potrivit Mitropoliei, „o decizie definitivă cu privire la acțiunile anticanonice întreprinse de acești clerici va fi adoptată de către Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova, marcând astfel un angajament al Bisericii de a păstra integritatea și disciplina canonică.”

Menționăm că Biserica din satul Ghidighici, municipiul Chișinău, a trecut de la Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Ruse, la Mitropolia Basarabiei, subordonată Patriarhiei Române, acum o zi.

Amintim că cel puțin câteva zeci de preoți și parohii, aparținând Mitropoliei Moldovei, au trecut la Mitropolia Basarabiei. Se întâmplă pe fonul războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina, susținut de Patriarhia Rusă.

Articole asemănătoare

Back to top button