fbpx

Șapte simptome ale unui infarct care pot apărea cu exact o lună înainte. La ce trebuie să fii atent

Un atac de cord este o urgență medicală gravă, iar simptomele apar, de obicei, rapid. Principalele semne sunt, în general, durerile în piept și senzația de amețeală sau greață, conform îndrumărilor Serviciului Național de Sănătate. Cu toate acestea, cercetările au arătat că există șapte simptome care ar putea apărea cu o lună înainte de un atac mortal, relatează The Sun, citat de AlephNews.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Scriind în revista Circulation, medicii au descoperit că mai puțin de o treime dintre femei raportează disconfort în piept înainte de atac. Experții de la Universitatea de Științe Medicale din Arkansas au constatat că 95% dintre participante au avut simptome neobișnuite cu mai mult de o lună înainte de atacurile lor de cord și că acestea s-au rezolvat după producerea evenimentului.

Cele mai frecvente șapte simptome au fost:

Vorbind pentru The Sun, un expert a spus că există o mulțime de alte simptome pe care oamenii le-ar putea avea. Dr. Anushka Patchava, adjunctul directorului medical al companiei de asigurări Vitality, cu sediul în Marea Britanie, a explicat că simptomele obișnuite includ dureri în piept, senzație de strângere în piept, greutate în piept – ceea ce ar putea sugera că mușchiul inimii nu primește suficient sânge oxigenat. De asemenea, pot exista dureri sau slăbiciune în picioare și brațe – din nou, din cauza circulației reduse, a spus expertul.

Ea a adăugat: „Alte simptome ale bolilor cardiovasculare ar putea fi lipsa de aer, palpitațiile inimii (când cineva își poate simți bătăile inimii). Acest lucru poate duce la anxietate, transpirații fierbinți, amețeli și senzație de leșin, precum și oboseală. Toate acestea sunt semne că organismul nu primește suficient oxigen. În cazul afecțiunilor vasculare moderate și severe, este de asemenea posibil ca o persoană să aibă membrele umflate. Extremitățile, cum ar fi degetele de la picioare sau de la mâini, pot deveni albastre, ceea ce ar putea fi un potențial semn că sunteți la risc de atac de cord. În timp ce durerea toracică este cel mai frecvent simptom, pot apărea și alte simptome, cum ar fi dificultăți de respirație, senzația sau starea de rău și dureri de spate sau de maxilar.”

Când vine vorba de bolile cardiovasculare, Dr. Patchava a explicat că acestea pot fi împărțite în două părți. Prima, a spus ea, este „cardio”, care se referă la afecțiunile care afectează inima. A doua, a adăugat ea, este „vasculară”, care se referă la afecțiunile care afectează vasele de sânge – arterele sau venele.

„Îngustarea sau blocarea vaselor de sânge, de exemplu din cauza acumulării de plăci, o afecțiune numită ateroscleroză, poate contribui la tensiunea arterială ridicată (hipertensiune). Vasele de sânge blocate pot duce apoi la un atac de cord sau la un accident vascular cerebral dacă inima sau creierul sunt lipsite de oxigen, boala coronariană fiind principala cauză a atacurilor de cord”, a adăugat expertul.

Care sunt principalii factori?

Bolile cardiace și circulatorii cauzează un sfert din totalul deceselor din Marea Britanie, conform datelor furnizate de British Heart Foundation (BHF). Acest lucru echivalează cu peste 160.000 de decese pe an, iar aproape opt milioane de britanici trăiesc, de asemenea, cu această boală. În ceea ce privește cauzele bolilor cardiovasculare (CVD), Dr. Patchava a declarat că unul dintre cele mai mari riscuri este fumatul.

„Altele includ supraponderabilitatea și consumul excesiv de alcool. Pe lângă acestea, pot exista factori metabolici, cum ar fi colesterolul ridicat sau diabetul. Stresul ridicat poate duce la hipertensiune arterială, care este o cauză a bolilor cardiovasculare și un factor care contribuie la atacurile de cord. Există o mulțime de lucruri pe care le putem face pentru a gestiona stresul, printre care se numără activitatea fizică sau îngrijirea bunăstării mentale, folosind tehnici precum mindfulness și meditația.”

Ea a adăugat că este, de asemenea, important să ne amintim de legăturile dintre problemele de sănătate mintală, cum ar fi depresia, care pot contribui la creșterea riscului de boli cardiace și circulatorii.

„Dacă ai o rudă apropiată care suferă de boli de inimă, este posibil să suferi și tu de acestea. În egală măsură, cercetările arată, de asemenea, că persoanele care sunt de etnie neagră sau sud-asiatică au un risc mai mare de boli de inimă”, a adăugat ea.

Articole asemănătoare

Back to top button