fbpx

Sandu a schimbat regulile: Membrii CSS trebuie să cunoască limba română și să aibă o reputație ireproșabilă

Maia Sandu a modificat regulamentul Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Astfel, au fost stabilite criterii exacte cu privire la persoanele care pot fi numite în calitate de membri ai CSS. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din componenţa CSS fac parte, din oficiu, preşedintele Parlamentului, prim-ministrul, preşedintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului, ministrul apărării, ministrul afacerilor interne, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate al R. Moldova, procurorul general şi guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, transmite Ziarul de Gardă. 

Conform Regulamentului Consiliului din 8 octombrie 1997, președintele R. Moldova poate numi în calitate de membri ai CSS şi alte persoane cu funcţii de răspundere.

Prin decretul semnat de președinta Sandu, au fost stabilite criterii exacte cu privire la persoanele cu funcții de răspundere care pot fi numite în calitate de membri ai CSS.

Textul „cu funcții de răspundere” a fost substituit cu textul „care întrunesc următoarele condiții:
– deține cetățenia R. Moldova
– cunoaște limba română
– nu are antecedente penale nestinse
– se bucură de o reputație ireproșabilă”.

Prin decretul publicat în Monitorul Oficial sâmbătă, 23 ianuarie, a fost adăugat că persoanelor membre ale CSS le poate fi perfectat dreptul de acces la secretul de stat.

Amintim că  Sandu a semnat vineri, 22 ianuarie, decretul de numire a Anei Revenco în funcția de consilieră în domeniul apărării și securității naționale, secretară a Consiliului Suprem de Securitate.

Citește și: Maia Sandu și-a numit un consilier în funcția de secretar al Consiliului Suprem de Securitate

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button