fbpx

S-ar fi vândut pe internet testele examenelor de absolvire. Ministerul Educației s-a autosesizat

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare (MEC) s-a autosesizat pe marginea informațiilor apărute în spațiul online cu referire la presupusele servicii de vânzare a testelor de la examenele naționale de absolvire. Instituția precizează că „condamnă ferm orice practici care încalcă principiile de integritate în procesul de evaluare a elevilor”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit MEC, testele pentru examenele de bacalaureat sunt păstrate în condiții de maximă securitate, ceea ce împiedică accesul persoanelor neautorizate la acestea și previne scurgerile de informații referitoare la subiectele de examen.

În acest context, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare îndeamnă elevii claselor absolvente, părinții și cadrele didactice să demonstreze corectitudine și onestitate în cadrul sesiunii de examene din 2023 și să nu cadă în capcana escrocheriilor.

„Educația reprezintă o prioritate națională, iar Ministerul Educației și Cercetării depune eforturi susținute pentru a asigura un mediu educațional corect, transparent și echitabil pentru toți elevii. Orice tentativă de fraudă va fi tratată conform legii.”, menționează instituția.

Ministerul Educației și Cercetării a subliniat în comunicat că a fost înaintat un demers către Inspectoratul General al Poliției, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, solicitând examinarea cazului suspect de escrocherie apărut pe rețelele de socializare și reflectat în presă.

Recent, pe rețelele sociale au fost observate diverse pagini care s-ar ocupa de „vânzarea testelor de la examenele naționale de absolvire”.

Articole asemănătoare

Back to top button