fbpx

Rusia ar putea amenința R. Moldova cu sancțiuni economice, după blocarea site-urilor Sputnik

Alexandru Brod, membru al Consiliului pentru Drepturile Omului din subordinea Președintelui Federației Ruse, și-a exprimat speranța că, ca răspuns la blocarea site-urilor agenției Sputnik în R. Moldova, va urma o reacție pe măsură, inclusiv sancțiuni economice, relatează Ria Novosti.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anterior, Serviciul de Informații și Securitate al Moldovei (SIS) a dispus blocarea site-urilor agenției Sputnik. Lista surselor care publică informaţii false în domeniul ce afectează securitatea națională, a fost completată de sputniknews.com, md.sputniknews.com, ro.sputniknews.com, sputniknews.ru, md.sputniknews.ru.

„Societatea este lipsită de informații obiective despre ceea ce se întâmplă pe teritoriul Ucrainei, în Europa. Autoritățile moldovenești au devenit parte din industria ideologică pentru a denigra Rusia, încearcă să agațe locuitorii țării pe acul sentimentelor anti-ruse. Rusia nu ar trebui să suporte o astfel de situație, sper că va urma o reacție adecvată”, a declarat Brod pentru Ria Novosti, comentând blocarea site-urilor Sputnik. El a adăugat că mizează și pe sancțiuni economice.

Acesta a subliniat că Republica Moldova continuă să adopte „proasta experiență rusofobă” a Occidentului, limitând activitățile mass-mediei ruse.

„Astfel de acţiuni pot fi calificate cu încredere drept discriminare severă împotriva ruşilor din R. Moldova, al căror număr este de peste 200 de mii de oameni”, a mai spus Brod.

Potrivit acestuia, aproape 38% dintre rușii din R. Moldova locuiesc chiar în Chișinău.

Astfel de „practici urâte” sunt folosite de mulți ani în țările baltice și în Ucraina, a conchis Brod.

Articole asemănătoare

Back to top button