fbpx

Rusia a interzis toate exporturile de carburanți din țară

La aproape 600 de zile de la invadarea Ucrainei, Vladimir Putin are o nouă problemă – maşinăria lui de război rămâne fără carburant. Săptămâna acesta Rusia a oprit practic toate exporturile de benzină şi motorină din ţară pentru a diminua impactul pe care consumul maşinăriei de război îl are asupra ruşilor de rând.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul rus a încercat să menţină viaţa de zi cu zi a ruşilor izolată de cele mai grave efecte ale campaniei sale expansioniste pentru a minimiza riscurile pentru stabilitatea politică. Dar, cu toate resursele uriaşe pare care Rusia le deţine, preţurile carburanţilor au atins niveluri record în ultimele luni. Petrolul trebuie rafinat, iar Rusia nu are capacitatea să rafineze la nivelurile dorite.

Moscova a decis săptămâna acesta să oprescă exporturile de carburant pentru a preveni penuria de acasă.

„Decizia a fost luată pentru a stabiliza preţurile la carburanţi pe piaţa internă”, a precizat joi guvernul rus într-o declaraţie, adăugând că va monitoriza zilnic situaţia producătorilor de alimente din ţară, ce depind mult de carburanţi pentru a produce şi transporta alimentele.

Ministrul agriculturii, Dmitri Patruşev, a propus la începutul acestei luni interzicerea temporară a exporturilor de produse combustibile pentru a evita o „catastrofă” în acest sezon de recoltă, potrivit Moscow Times.

Articole asemănătoare

Back to top button