fbpx

Rudele lui Alexei Navalnîi spun că nu au unde să îi organizeze funeraliile. Avocatul regretatului opozant a fost arestat la Moscova

Familia lui Aleksei Navalnîi nu poate organiza o ceremonie funerară pentru dizidentul rus mort în închisoare, pentru că toate firmele de servicii funerare refuză când aud despre cine este vorba, susține purtătoarea de cuvânt a fostului lider al opoziției, scrie digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Încă de ieri căutăm un loc unde să organizăm un eveniment de rămas bun pentru Alekssei. Am sunat la majoritatea agențiilor funerare private și publice, la locații comerciale și la saloane funerare. Unii dintre ei spun că locul este complet rezervat. Unii refuză atunci când menționăm numele de familie „Navalnîi”. Într-un loc, ni s-a spus că agențiilor funerare li s-a interzis să lucreze cu noi. După o zi de căutări, încă nu am găsit sala de despărțire”, a scris Kira Iarmîș, purtătoarea de cuvânt a fostului lider al opoziției, într-un mesaj pe rețeaua X.

Apropiații lui Navalnîi anunțaseră că funeraliile vor avea loc săptămâna aceasta la Moscova și că sunt în căutarea unui spațiu pentru organizarea evenimentului.

„Căutăm un spaţiu pentru ceremonia publică de adio pentru Aleksei la sfârşitul acestei săptămâni. Dacă aveţi un loc potrivit, vă rugăm să ne contactaţi”, a transmis pe X (ex-Twitter) purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmîş.

Conform canalului Telegram Shot (pro-guvernamental), funeraliile lui Navalnîi ar putea avea loc în 29 februarie, la cimitirul Borisovo (în sud-estul Moscovei), chiar în ziua în care preşedintele Vladimir Putin îşi va rosti discursul despre starea naţiunii în faţa camerelor reunite ale parlamentului rus.

Avocatul care l-a reprezentat pe regretatul opozant Aleksei Navalnîi, și a însoțit-o săptămâna trecută pe mama acestuia în timp ce făcea apel la autorități pentru returnarea cadavrului fiului ei, a fost arestat marți la Moscova, potrivit unor publicații din Rusia, relatează Reuters.

Arestarea lui Vasili Dubkov a fost anunțată de ziarul Novaya Gazeta Europe și de publicația de știri SOTA.

Dubkov este acuzat de încălcarea ordinii publice. În momentul reținerii, el o însoțea pe Ludmila Navalnaia, mama lui Aleksei Navalnîi cu scopul de a găsi soluții pentru a-l înmormânta pe opozantul rus decedat la data de 16 februarie. Femeia a intrat în posesia trupului neînsuflețit pe 25 februarie.

Avocatul, alături de alți doi colegi, au fost arestați în octombrie 2023 pentru că s-au implicat într-un eveniment al „comunității extremiste”. Atunci, cei trei au transmis scrisori ale opozantului, din colonia unde el se afla închis, către asociații săi.

Articole asemănătoare

Back to top button