fbpx

România expulzează 40 de angajați ai Ambasadei Rusiei. Reacția Moscovei

România a anunțat expulzarea a 40 de angajați ai Ambasadei Rusiei din țară, a comunicat Ministerul român de Externe, relatează „Evropeiska Pravda”. Se menționează că ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, l-a informat deja pe ambasadorul rus despre aceste intenții.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit deciziei României, Rusia urmează să reducă numărul de posturi de personal cu 51, adică să elimine 21 de posturi diplomatice și 30 de posturi de personal tehnic și administrativ. De fapt, Rusia ar trebui să-și reducă personalul din România cu 40 de persoane –11 diplomați și 29 de membri ai personalului tehnic și administrativ (diferența se explică prin faptul că nu toate posturile sunt ocupate în prezent).

Potrivit Ministerului român de Externe, această decizie „reflectă nivelul actual al relațiilor bilaterale, pe care România l-a redus drastic de la începutul războiului agresiv al Federației Ruse împotriva Ucrainei”.

„Rusia va răspunde în consecinţă”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, într-o declaraţie de presă citată de către APA, agenţia de presă de către agenţia de presă Azerbaidjan, potrivit News.ro.

Rusia însăși poate stabili cine ar trebui să părăsească România. De asemenea, partea rusă a fost informată că nu are la dispoziție mai mult de 30 de zile pentru a se conforma deciziei de expulzare a diplomaților.

Articole asemănătoare

Back to top button