fbpx

România cere la Bruxelles sancționarea oligarhilor pro-ruși din Republica Moldova

Mai mulți miniștri de externe ai statelor europene, printre care și cel al României, au cerut luni ca Uniunea Europeană să aplice sancțiuni pe numele oligarhilor ruși care încearcă să destabilizeze statul de drept și conducerile alese democratic din Republica Moldova și Georgia, scrie politico.eu, citat de Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Trebuie să continuăm eforturile în vederea constituirii regimului de sancțiuni care să vizeze acțiunile de destabilizare, îndreptate împotriva ordinii constituționale și a statului de drept, regim pe care l-am propus în cadrul precedentului Consiliu Afaceri Externe”, a declarat ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, înaintea participării la reuniunea miniștrilor afacerilor externe de la Bruxelles.

Acesta a fost susţinut şi de ministra franceză de externe, Catherine Colonna care a vorbit despre încercările prin care trec Georgia şi Republica Moldova.

„Aceste două ţări se confruntă cu încercări de destabilizare care necesită vigilenţa noastră şi care justifică să luăm în calcul să-i tragem la răspundere pe cei responsabili de aceste încercări”, a spus Catherine Colonna.

Ideea sancţiunilor a fost susţinută şi de ministrul de externe din Estonia, Urmas Reinsalu.

„UE are responsabilitatea de a crea un nou mecanism de sancţiuni împotriva agenţilor Rusiei, împotriva acelor oligarhi din Moldova care pregătesc o lovitură de stat”, a spus acesta.

Articole asemănătoare

Back to top button