fbpx

România ar putea fi lovită de fenomene extrem de grave. Meteorolog: „Ne vom confrunta cu o răcire neobișnuită”

Meteorologii din România avertizează localnicii că țara ar putea fi lovită de fenomene extrem de grave. Potrivit lor, un val de aer polar va duce la o răcire neobișnuită.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Specialiștii au emis vreme severă și susțin că s-ar putea înregistra fenomene precum: cantități mari de apă acumulate în intervale scurte de timp, care ar putea provoca inundații, căderi de grindină de dimensiuni diferite, care ar putea să se depună în strat și vijelii puternice.

„Această masă de aer tropical va fi înlocuită treptat, de mâine noapte (luni – n.r.), dinspre vest, de un aer polar, și cum se întâmplă la schimbarea maselor de aer, se produc aceste fenome extreme.

Trebuie să ne așteptăm la perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, dar se spune clar că astfel de fenomene, cu caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină, vor fi mai intense în această după-amiază și noaptea care va urma, urmând ca luni și marți ponderea lor să se mute către sud, est și centrul țării”, a declarat meteorologul Mihai Timu.
În ceea ce privește răcirea vremii, aceasta va fi accentuată, dar va interveni treptat, transmite digi24.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button