fbpx

Republica Moldova este mai pregătită ca niciodată de sezonul rece, susține Dorin Recean

Republica Moldova este mai pregătită ca niciodată de sezonul rece, a declarat premierul Dorin Recean, în cadrul unei emisiuni de la Vocea Basarabiei. Oficialul a subliniat că Executivul căută resurse pentru a sprijini cetățenii și mediul de afaceri, scrie radiomoldova.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Curând începe sezonul rece. Am redus deja tariful la energie electrică. Suntem mai bine pregătiți ca oricând pentru sezonul rece. Căutăm resurse pentru a sprijini cetățenii și mediul de afaceri. Nu este Moldovagaz sau șeful ei care determină tariful la gaz sau ajutorul statului. Noi vom ținti foarte bine ajutorul pentru perioada rece a anului”.

Amintim că în luna iunie curent tariful pentru gazele naturale a fost redus cu aproximativ 11 lei. Prin urmare, în prezent, consumatorii casnici achită pentru un m3 de gaz 18,07 lei, cu TVA inclus. Anterior ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat că tariful la gazele naturale ar mai putea fi redus, dar nu până la 13 lei așa cum spun unii experți în energetică.

În același timp, reprezentanții Moldovagaz spun că, pentru a ajunge la un tarif de 13 lei pentru un metru cub, gazele naturale trebuie să fie achiziționate cu 350 de dolari per mia de m3.

Articole asemănătoare

Back to top button