fbpx

Reproșurile lui Chirtoacă în adresa lui Năstase: A scindat dreapta pro-europeană și a intrat în cârdășie cu Dodon și Usatîi

Negocierile privind crearea unei coaliții pro-europene după alegerile din 24 februarie au fost compromise de reprezentanții BE ACUM. Declarația aparține liderului PL, Dorin Chirtoacă, și a fost făcută în contextul în care Maia Sandu și Andrei Năstase au anunțat că nici nu și-au dorit discuții cu liberalii în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, Chirtoacă îl acuză pe Năstase de faptul că a participat în procesul de falimentare a companiei de stat AirMoldova.

„Andrei Nastase, criticând privatizarea recentă de către regim a companiei „Air Moldova”, s-a dat de gol și a recunoscut că în anul 2001 și după, a fost implicat în prima încercare de privatizare a „Air Moldova” când, fiind împreună cu Victor Topa, au procurat 49% din acțiunile acestei companii sub paravanul unei firme germane (la fel ca si firmele fondatoare ale „JurnalTV”).

L-au mințit atunci pe Voronin cu privire la niște pretinse investiții germane și avioane noi pentru „Air Moldova”. Andrei Năstase era pe atunci și vicedirector al „Air Moldova”, numit acolo de nașul său Topa, care era Ministru al Transporturilor”, se menționează în postarea lui Dorin Chirtoacă.

Totodată, liberalul îi mai reproșează lui Andrei Năstase faptul că s-a aliat cu Dodon și Usatîi. Chirtoacă sugerează că și după alegerile din februarie Năstase ar putea repeta scenariul.

„Andrei Năstase a recunoscut că a luat decizia de a protesta alături de Usatîi și Dodon, în 2015 și 2016, a descris și modul în care acest lucru a fost făcut, de unde rezulta că Nastase este gata să se alieze din nou cu Dodon, după alegerile din 24 februarie curent”, remarcă liderul Partidului Liberal.

 

Articole asemănătoare

Back to top button