fbpx

Reprezentanți din Tadjikistan au venit în R. Moldova pentru a ancheta atacul soldat cu morți la Aeroport

Reprezentanții organelor de drept din Tadjikistan și angajații responsabili ai ambasadei țării în Ucraina, care reprezintă interesele Tadjikistanului în Moldova, au sosit la Chișinău pentru a coopera cu responsabilii moldoveni în vederea elucidării tuturor circumstanțelor incidentului petrecut pe 30 iunie la aeroport, a informat șeful Departamentului de Informații al Ministerului Afacerilor Externe al țării, Șohin Samadi, citat de agenția de știri RIA Novosti.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„La Chișinău au fost trimiși reprezentanți ai organelor de aplicare a legii din Tadjikistan și angajații responsabili ai ambasadei țării noastre în Moldova (cu reședința în Kiev) pentru a coopera cu colegii moldoveni în vederea elucidării tuturor circumstanțelor incidentului care a avut loc pe 30 iunie, în care a fost implicat un cetățean tadjik”, a declarat el.

El a menționat că reprezentanții Procuraturii Generale și ai autorităților din Tadjikistan sunt în contact cu colegii lor moldoveni în legătură cu incidentul armat care a avut loc pe 30 iunie la aeroportul Chișinău, în care a fost implicat cetățeanul tadjik Așurov.

Samadi a reamintit că Rustam Așurov, în vârstă de 42 de ani, este unul dintre participanții unei grupări criminale organizate, implicată în răpirea prim-adjunctului președintelui Orientbank din Tadjikistan, Șukhrat Ismatullaev, comisă pe 24 iunie.

Ministerul Afacerilor Externe a exprimat sincere condoleanțe familiilor și rudelor cetățenilor moldoveni decedați: „Noi reconfirmăm disponibilitatea părții tadjike pentru o cooperare strânsă cu partea moldoveană”, a declarat Samadi.

Articole asemănătoare

Back to top button