fbpx

Rectorul SNSPA s-a întâlnit cu directorul Institutului Diplomatic din țara noastră. „Relațiile educaționale și culturale dintre România și Republica Moldova trebuie redinamizate”

Vineri, 2 octombrie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), dr. Remus Pricopie, a primit vizita de lucru a unei delegații conduse de ambasadorul Ștefan Gorda, directorul Institutului Diplomatic din Republica Moldova. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe parcursul discuțiilor s-a evidențiat buna colaborare pe care SNSPA a avut-o de-a lungul timpului cu instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova, precum și deschiderea pentru noi colaborări, dar și pentru dezvoltarea celor existente.

„Relațiile educaționale și culturale dintre România și Republica Moldova trebuie redinamizate. În acest sens, SNSPA va demara mai multe proiecte cu orașul Chișinău, care vor avea ca principale obiective creșterea capacității administrative a celor două state și atragerea de fonduri nerambursabile, în principal de la Comisia Europeană, care să susțină pregătirea continuă a celor care lucrează în sectorul public. În acest demers vom colabora cu partenerii noștri, dar vom face apel și la cei 977 de absolvenți SNSPA din Republica Moldova, care au parcurs programele noastre de studii, din 1991 și până astăzi”, a declarat Remus Pricopie.

În cadrul întâlnirii, rectorul SNSPA și-a exprimat întreaga disponibilitate pentru a consolida cooperarea dintre cele trei instituții: Institutul Diplomatic din Republica Moldova, Institutul Diplomatic Român și SNSPA, în domeniul formării profesionale a studenților care doresc să urmeze o carieră în diplomație.

Articole asemănătoare

Back to top button