fbpx

Record în Italia: Timp de 24 de ore, au fost administrate 600.000 de doze de vaccin anti-COVID

Un număr record de 600.000 de doze de vaccin anticoronavirus au fost administrate vineri în Italia, au anunțat sâmbătă autoritățile sanitare, care au menționat că peninsula ocupă locul al doilea în Europa în ceea ce privește numărul de persoane vaccinate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ziua de ieri (vineri – n.r.) a stat sub semnul unui număr record de injecții în 24 de ore, care a ajuns la pragul de 600.000, în timp ce numărul dozelor administrate depășește deja pragul de 37 de milioane”, a informat într-un comunicat organismul guvernamental italian însărcinat cu campania națională de vaccinare, relatează agențiile AFP și Agerpres.

„Italia ocupă locul doi în Europa raportat la totalul populației vaccinate, fiind depășită doar de Germania și devansând Franța și Spania”, a adăugat organismul citat, care a atribuit acest succes în parte creșterii numărului de centre de vaccinare, care se ridică în prezent la 2.666, față de 1.500, la începutul lui martie. În următoarele săptămâni, vor fi deschise treptat alte 800 de centre.

Potrivit cifrelor publicate pe site-ul guvernului italian, 37,06 de milioane de doze de vaccin au fost administrate de la începutul campaniei de vaccinare, și 12,7 de milioane de persoane sunt vaccinate cu schema completă, ceea ce reprezintă 23,48% din populația cu vârsta peste 12 ani.

Pandemia a provocat 126.415 de decese în Italia, unde numărul noilor cazuri și al deceselor este în scădere constantă în ultimele săptămâni. De exemplu, vineri s-au înregistrat 2.557 de noi cazuri și 73 de decese.

Pe acest fond, guvernul a început o ridicare progresivă a restricțiilor anticoronavirus. Interdicția de a ieși din case, în vigoare până în prezent în intervalul orar 23:00 – 5:00, va fi redusă începând de luni, între miezul nopții și ora 5 dimineața. În baruri și restaurante servirea se poate face inclusiv în interior, numărul la o masă fiind limitat la patru persoane.

Articole asemănătoare

Back to top button