fbpx

Recean: R. Moldova face faţă unor atacuri hibride fără precedent. Instituțiile statului continuă să asigure pacea şi stabilitatea

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean a declarat joi în conferinţa comună cu premierul Nicolae Ciucă că Republica Moldova face faţă, acum, unor atacuri hibride, fără precedent, el precizând că vrea să accentueze că face faţă şi va continua să asigure pace şi stabilitate, transmite G4Media.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

El a mai spus că Republica Moldova întotdeauna a ţinut şi a afirmat că reglementarea conflictului transnistrean se va produce prin mijloace paşnice.

Premierul Nicolae Ciucă a spus la rândul său că întreaga comunitate internaţională a înţeles ameninţările la care este supusă Republica Moldova, motiv pentru care a existat o coordonare şi trebuie să existe în continuare a sprijinului atât din partea României cât şi a celorlalţi parteneri europene pentru menţinerea stabilităţii în ţară.

”Republica Moldova face faţă, acum, unor atacuri hibride, fără precedent, dar o să accentuez, face faţă şi va continua să asigure pace şi stabilitate. Instituţiile statului sunt capabile să prevină orice tentativă de destabilizare, indiferent cum ea poate să fie concepută şi de aceea încurajăm societatea şi mediul de afaceri să ne concentrăm pe dezvoltarea economică, pe dezvoltare socială, să producem bunăstare”, a afirmat premierul moldovean.

Recean a precizat că ”Republica Moldova întotdeauna a ţinut şi a afirmat şi asta va face, reglementarea conflictului transnistrean se va produce prin mijloace paşnice”. ”Acest lucru deja se întâmplă, regiunea din stânga Nistrului deja are un comerţ foarte dezvoltat cu UE, acesta trend va fi accentuat şi nu există o agendă contrapusă UE versus reglementarea conflictului transnistrean. Ele se întâmplă”, a completat premierul din Republica Moldova.

Premierul Nicolae Ciucă a spus la rândul său că întreaga comunitate internaţională a înţeles ameninţările la care este supusă Republica Moldova, motiv pentru care a existat o coordonare şi trebuie să existe în continuare a sprijinului atât din partea României cât şi a celorlalţi parteneri europene pentru menţinerea stabilităţii în ţară. ”Vom acorda tot sprijinul necesar pentru ca, împreună cu celelalte ţări, să sprijinim Republica Moldova să îşi menţină parcursul şi coerenţa în procesul de aderare la UE”, a mai spus Ciucă.

Articole asemănătoare

Back to top button