fbpx

Reacția directoarei INJ la declarațiile Maiei Sandu privind demisia conducerii: „Institutul nu se află în subordinea Guvernului”

Se pare că solicitarea Maiei Sandu de a demite conducerea Institutului Național al Justiției (INJ) a indignat actuala șefă a institutului, Diana Scobioală, care nu a întârziat să vină cu o replică prim-ministrei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Sandu, pregătirea și formarea continuă a procurorilor și judecătorilor care se face la INJ sunt sub standarde. Scobioală, însă, o contrazice și o îndeamnă „să studieze legea”.

„Despre declarațiile halucinante a doamnei prim-ministre am aflat de la colegii mei. Pe parcursul ultimelor ani la INJ cu sprijinul partenerilor externi și Ambasada SUA au fost implementat reforme ca: admiterea electronică și formarea electronică. Toate venite să excludă orice suspiciune de corupție în cadrul instituției”, a declarat șefa INJ.

Cât despre demisia acesteia, Diana Scobioală afirmă că Institutul nu se află în subordinea Guvernului, așa că prim-ministra nu are asemenea împuterniciri, transmite tv8.md.

„Dacă ar fi studiat legea cu privire la Institutul Național ar fi știut că institutul nu se află în subordinea Guvernului și respectiv nu deține competență de a înainta asemenea demersuri”, a spus Scobioală.

Amintim că luni, în cadrul unei conferințe de presă, prim-ministra Maia Sandu a solicitat demisia in corpore a conducerii Institutului Național de Justiție (INJ), arătându-se nemulțumită de activitatea acestuia.

Articole asemănătoare

Back to top button