fbpx

Reacția autorităților de la Chișinău la „frustrările” oficialilor ruși care „iau în derâdere statutul Moldovei de candidat la UE”

În ultimele zile, mai mulți oficiali din Federația Rusă și-au arătat interesul de a se expune pe marginea procesului de integrare a Republicii Moldova la UE.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

De exemplu, Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei și un apropiat al lui Vladimir Putin, a susținut că aderarea Republicii Moldova la UE nu e posibilă direct, ci doar prin crearea „noii Românii Mari”. El a ironizat apoi politicienii de la București, afirmând că de mult timp „dansează politic în jurul Moldovei”.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a făcut câteva clarificări pentru a evita polemicile ulterioare.

„În condițiile de război, a unei crize economice și umanitare fără precedent din regiune cauzate de acesta, susținem efortul comun al comunității internaționale de restabilire a păcii în regiune și abținerea de la declarații care nu contribuie decât la escaladarea situației”.

La fel, autoritățile de la Chișinău au menționat că dialogul moldo-român se dezvoltă în baza parteneriatului strategic pentru integrare europeană a Republicii Moldova.

„Este bine știut că Romania a fost primul stat care a recunoscut independența Republicii Moldova, devenind în prezent principalul partener comercial al țării noastre și un susținător activ al proceselor de transformare europeană a țării noastre. Această relație matură și de încredere reciprocă între două state suverane și cu multe obiective comune este un exemplu în dialogul bilateral,” se mai arată în comunicatul emis de MAEIE.

Articole asemănătoare

Back to top button