fbpx

Reacția ASP, după ce șase angajați au fost reținuți pentru eliberare ilegală a permiselor de conducere

Agenția Servicii Publice conlucrează cu instituţiile de drept și acordă suportul necesar pentru elucidarea cazurilor privind documentarea unei scheme de corupție la eliberarea permiselor de conducere. Reacția instituției vine după ce șase angajați ai ASP au fost reținuți de oamenii legii, suspectați că ar fi luat mită pentru obținerea carnetelor. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Agenția Servicii Publice își dorește ca acest dosar, de rând cu celelalte pornite de către organele de drept ce vizează cazuri de corupție cu implicarea angajaților instituției, să ajungă în instanțele de judecată”, se menționează în comunicat.

Amintim că șase angajați ai Agenției Servicii Publice (ASP), din oficiile Bălți și Chișinău, au fost reținuți pentru punerea în aplicare a unui sistem de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la candidații pentru obținerea permisului de conducere, sumele pretinse pentru un permis variind între 400 și 1200 de euro.

Schema de corupție la eliberarea permiselor de conducere a fost documentată de CNA și procurorii anticorupție.

Potrivit probatoriului, cele șase persoane ar fi acționat coordonat, iar lunar sumele colectate doar de pe zona de nord a țării ajungeau la 20 000 de euro – bani care erau transmiși unor responsabili de la Chișinău pentru acoperirea faptelor ilegale. Astfel, s-a reușit documentarea colectărilor sistematice, în sumă de 2500 de euro lunar, de către inspectori ai Secţiei Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto (SÎTCCA) din mun. Bălţi.

Ulterior, aceștia transmiteau suma menționată altui angajat, iar acesta, la rândul său, persoanei responsabile din cadrul ASP din Chișinău. Astfel, în urma colectării banilor din mai multe raioane ale zonei de nord, suma finală se ridica la 15 000-20 000 de euro lunar.

Articole asemănătoare

Back to top button