fbpx

Putin recunoaște „pierderi în rândul” agenților FSB pe frontul din Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut „pierderi în rândurile noastre” în timp ce le mulțumea membrilor Serviciului Federal de Securitate (FSB) pentru combaterea extremismului în interiorul țării, precum și pentru că au lucrat în teritoriile revendicate ocupate de Rusia, relatează Sky News, citat de G4Media.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Din nefericire, există pierderi în rândurile noastre”, a declarat el la începutul unei reuniuni a FSB. „Conducerea FSB trebuie să facă totul pentru a oferi sprijin suplimentar familiilor camarazilor noștri căzuți la datorie”.

Putin a spus că „2022 a fost un an special pentru întreaga țară și pentru serviciul dumneavoastră”.

„Unitățile FSB au fost direct implicate în operațiunea militară specială, au rezolvat sarcini operaționale complexe, non-standard aici, acoperind frontiera de stat, luptând activ împotriva terorismului, crimei organizate, corupției și extremismului”, a susținut el.

„Operațiunea militară specială” a lui Putin este eufemismul pe care președintele și conducerea Rusiei îl folosesc pentru a descrie invazia la scară largă a Ucrainei.

„Aș dori să mulțumesc conducerii și tuturor angajaților departamentului, în special celor care au acționat în prima linie, în teritoriile eliberate, în zona frontului și, aș adăuga, în spatele liniilor inamice. Vreau să vă mulțumesc pentru această muncă, dragi tovarăși”, a spus el.

În noiembrie 2022, președintele Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, a declarat că Rusia a suferit probabil mai mult de 100.000 de soldați uciși și răniți ca urmare a războiului din Ucraina, iar Ucraina se confruntă probabil cu cifre similare.

Articole asemănătoare

Back to top button