fbpx

PSRM dezminte acuzațiile deputaților europeni: Prevederile privind reducerea finanțării candidaților au fost modificate în 2019, împreună cu PAS și PPDA

Partidul Socialiștilor a transmis un mesaj unor deputați din Parlamentul European, privind declarațiile făcute recent, referitoare la „schimbările electorale adoptate de PSRM”. Într-un comunicat de presă, formațiunea menționează că afirmațiile oficialilor nu sunt bine documentate.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Admitem că aceștia au fost informați greșit de către anumite forțe politice de la Chișinău. Totodată, suntem deschiși pentru o comunicare directă cu demnitarii din UE, pentru a-i informa din prima sursă, și îndemnăm ca aceștia să încerce să obțină o documentare a situației de la instituțiile statului”, susține formațiunea.

În acest context, PSRM a precizat că, în acest an, Parlamentul nu a făcut careva modificări în Codul electoral care să fie aplicate la scrutinul din noiembrie.

„Din declarația grupului de deputați europeni nu este foarte clar la ce anume se referă ei când vorbesc despre „recentele schimbări electorale adoptate de PSRM”. Subliniem că în acest an Parlamentul de la Chișinău nu a făcut modificări în Codul electoral, astfel ca acestea să poată fi aplicate la alegerile prezidențiale din noiembrie”, se arată în comunicat.

Cât despre opinia deputaților europeni față de partea legislației electorale, care se referă la finanțarea candidaților, socialiștii au precizat că prevederile ce țin de reducerea finanțării candidaților au fost modificate în vara anului 2019, împreună cu deputații din PAS și PPDA.

„Reducerea plafonului de donații către un concurent electoral la cel mult 12 salarii medii lunare pe economie pentru anul în curs a fost propusă de către deputatul PAS, Sergiu Litvinenco. La fel, mai subliniem că legislația prevede clar că nici un concurent electoral nu poate primi bani de la bugetul de stat, decât sub formă de împrumut. În aceste condiții, partidele, care sunt finanțate de stat, nu pot să facă transfer în fondul electoral al candidatului”, au mai scris socialiștii.

Articole asemănătoare

Back to top button