fbpx

Programul de lucru al grădinițelor din Chișinău va fi extins de săptămâna viitoare. Până la ce oră vor activa instituțiile?

Programul de lucru al grădinițelor din Chișinău va fi extins de săptămâna viitoare. Instituțiile vor activa până la ora 17:30. Anunțul a fost făcut de către viceprimara Angela Cutasevici.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, copiii se vor putea afla în gradinițe de la ora 07:30 până la 17:30. Viceprimara a adăugat că copiii de 2-4 ani vor fi admiși pe parcurs.

„131 de instituții de educație timpurie au completat raportul de autoevaluare, doar o grădiniță creșă nu a primit avizul pozitiv și nu și-a început activitatea. Totodată, două instituții de educație timpurie sunt încă în carantină”, a menționat Cutasevici.

De asemenea, vor fi extinse categoriile de vârste ale copiilor care vor putea frecventa grădinițele:

„La grădiniță merg copiii din grupele preșcolare, iar de luni va fi extins numărul de grupe în grădinițe, în limita spațiilor disponibile și vor putea frecventa și copiii de 4-6 ani, repartizați pe grupe. În etapa inițială după redeschidere, grupele se vor completa cu copii de 4-6 ani, pe măsură ce măsurile se vor îmbunătăți, vor fi admiși și copiii de 2-4 ani”, a precizat Angela Cutasevici.

Amintim că ieri, 1 septembrie, mai mulți părinți au protestat în fața Guvernului, cerând redeschiderea tuturor instituțiilor de educație timpurie și activarea instituțiilor primare în regim clasic.

Articole asemănătoare

Back to top button