fbpx

Procurorii au pus sechestru pe Hotelul Național în cadrul unui dosar în care este învinuit un fost deputat

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus aplicarea sechestrului pe Hotelul „Național” în dosarul denumit generic „Metalferos,” în care fostul deputat, Vladimir Andronachi este investigat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală, acesta este cercetat pentru spălare de bani, precum și pentru crearea și conducerea unei organizații criminale.

La fel, procuratura a anunțat că din motivul că învinuitul nu s-a prezentat în fața autorității de investigație, după ce a fost citat repetat, acesta a fost anunțat în căutare, cu aplicarea arestului preventiv în privința lui.

Potrivit unui raport al Serviciului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor prezentat către ARBI a CNA și examinate de procurorii PCCOCS, învinuitul este beneficiarul efectiv al companiei care deține Hotelul „Național,” cu valoarea capitalului social estimate-n 2018 la suma de 5,5 milioane euro, ceea ce constituie peste 100 milioane lei.

Procurorii mai menționează că acesta este unul din bunurile sechestrate ale fostului deputat în dosarul „Metalferos,” în vederea ulterioarei confiscări în folosul statului, în contul prejudiciilor cauzate de învinuit, de peste 1,1 miliarde lei.

Articole asemănătoare

Back to top button