fbpx

Procuratura solicită ridicarea imunității parlamentare a Marinei Tauber

Procuratura Generală solicită ridicarea imunității parlamentare a Marinei Tauber. Ion Munteanu, procurorul general interimar a înaintat Parlamentului trei cereri de ridicare a imunității parlamentare în privința deputatei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Marinei Tauber i se incriminează acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat în formă prelungită în perioada campaniei electorale în cadrul alegerilor locale noi pentru funcția de primar a mun. Bălți din 21 noiembrie 2021.

O altă cerere de ridicare a imunității parlamentare a Marinei Tauber vizează cauza penală privind acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului politic din partea unui grup criminal organizat, inclusiv în perioada 13.07. 2022-01.05.2023.

A treia cerere de ridicare a imunității Marinei Tauber se referă la „săvârșirea infracțiunii de falsificare a rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale în perioada alegerilor locale pentru funcția de primar a mun. Bălți din 21 noiembrie 2021”.

„Procuratura Generală solicită Parlamentului să voteze ridicarea imunității de deputat a Marinei Tauber, în vederea arestării și trimiterii cauzei penale în instanța de judecată”, se arată în cerere.

Cererile au fost date citirii de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, în debutul ședinței Legislativului. Acestea urmează să fie transmise Comisiei juridice, numiri şi imunităţi pentru a fi examinate.

Articole asemănătoare

Back to top button