fbpx

Procuratura, după ce Sandu și Litvinenco ar fi refuzat să denunțe pretinsa „vânătoare împotriva CCM”: Justiție pe Facebook nu se face

Deputații Maia Sandu și Sergiu Litvinenco au refuzat invitația Procuraturii de a depune un denunț întru susținerea postărilor pe care le-au făcut pe o rețea de socializare, în care semnalau pretinsa intimidare și filare a judecătorilor Curții Constituționale, se arată într-un comunicat al PG.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei doi postase că au primit informații de la organele de drept, potrivit cărora „Igor Dodon și complicii lui au pornit o adevărată vânătoare împotriva judecătorilor Curţii Constituţionale”.

„Mașinăria statului a fost pusă la lucru pentru a caută motive de a pune presiune pe judecători și pe membrii familiilor lor, în încercarea de a impune o decizie convenabilă socialiștilor pe cazul împrumutului rusesc. Se pare că Dodon ține cu tot dinadinsul să devină Plahotniuc… Judecătorii Curții Constituționale trebuie lăsați să-și îndeplinească atribuțiile așa cum prevede Constituția”, scria Maia Sandu.

„În privința câtorva judecători ai Curții Constituționale ar fi realizate măsuri speciale de investigație. Adică judecătorii sunt urmăriți vizual (filați) non-stop de angajați a două structuri de stat. Pentru a-i intimida, desigur”, relata Sergiu Litvinenco.

Ulterior, Procuratura Generală a luat act de respectivele postări, iar pentru a clarifica situația i-a îndemnat să depună un denunț, pentru a da procurorilor posibilitate să inițieze un proces penal, așa cum prevede legea.

Cei doi politicieni au refuzat, însă, să dea curs invitației – susține PG, motivând că nu au încredere în organele de drept și că nu pot divulga sursa de informații.

„Procuratura nu a inițiat vreun proces penal, nu a autorizat și nu a intervenit către judecătorul de instrucție pentru a fi autorizate, conform competenței, careva masuri speciale de investigații în privința judecătorilor Curții Constituționale. Din informațiile prezentate de MAI, SIS si CNA, nici aceste structuri nu au realizat astfel de măsuri.

Acuzațiile sterile, lansate de dragul PR-ului politic, dar care determină instalarea confuziei în societate și neîncredere în instituțiile statului, le calificăm ca fiind iresponsabile și contraproductive, făcând parte dintr-o serie de tentative de a atrage Procuratura în soluționarea unor conflicte de ordin politic.

Atragem atenția asupra necesității asumării responsabilității pentru veridicitatea informațiilor diseminate, precum și procedurilor prevăzute de legislație cu privire la modul de sesizare a organelor de drept despre săvârșirea infracțiunilor, prezentare a probelor și verificare a lor. În alte circumstanțe, acest gen de declarații vor fi calificate ca fiind politice și vor fi lăsate fără examinare”, a reacționat PG.

Articole asemănătoare

Back to top button