fbpx

Procuratura Anticorupție are un nou șef adjunct interimar. Anterior a condus grupul de urmărire penală în dosarul „frauda bancară”

Consiliul Superior al Procurorilor, cu majoritatea voturilor, a aprobat interimatul funcției de adjunct al procurorului șef al Procuraturii Anticorupție, dispus lui Octavian Iachimovschi. Acesta condus anterior grupul de urmărire penală în dosarul „frauda bancară”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În toamna anului trecut, în mass-media a apărut informația precum că acesta a expediat un demers procurorului general interimar de atunci, Dumitru Robu, prin care a solicitat retragerea sa și numirea unui alt conducător al grupului de urmărire penală în acest dosar.

Dumitru Robu a declarat pentru Ziarul de Gardă că motivul invocat de procuror este faptul că se află în „imposibilitate de a conduce în continuare grupul de urmărire penală”.

Iachimovschi a fost numit în funcția de procuror în Procuratura Anticorupție în vara anului 2011.

Miercuri, 15 martie, CSP a desemnat-o pe Oxana Cazacu în funcția de adjunctă al procurorului șef al PCCOCS. Actualmente aceasta deține funcția de procuror în Procuratura mun. Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button