fbpx

Proces penal în cazul tragediei de la Căușeni: Dezvăluirile rudelor celor două persoane decedate în mașina înzăpezită

Procuratura Generală a pornit un proces penal pe cazul celor două persoane găsite moarte într-o mașină blocată în nămeți, la Căușeni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit PG, se investighează circumstanțele morții celor două victime, dar și de ce salvatorii nu au mai ajuns la ei, ca să-i scoată din zăpadă.

„Pe faptul dat, organul de urmărire penală urmează să verifice cauza decesului precum și acțiunile sau inacțiunile persoanelor responsabile de gestionarea situației cauzate de condițiile meteorologice”, a comunicat un reprezentant al PG pentru TV8.

Menționăm că și reprezentanți din cadrul serviciului de urgență 112 au confirmat, pentru TV8, că bărbatul și femeia decedată au sunat la serviciul 112 pentru a cere ajutor. Apelul a fost făcut pe 26 noiembrie, în orei 15:00, iar corpurile neînsuflețite ale celor doi au fost descoperite abia în următoarea zi, în jurul orei 08:30. Dar asta abia după ce un alt șofer a rămas blocat în nămeți cu mașina. Bărbatul a apelat la serviciul 112, iar potrivit presei locale, acesta ar fi chemat și o ambulanță, care, însă, nu a mai ajuns acolo din cauza drumului înzăpezit.

Cei doi urmau să ajungă în sat la sora bărbatului, imobilizată la pat, pentru a-i lăsa un telefon mobil.

Sora bărbatului a povestit cu lacrimi în ochi despre ce s-a întâmplat în seara zilei de duminică. Femeia spune că bărbatul a pornit duminică la amiază din Florica, unde locuieşte fiica lui, spre Coşcalia.

Ultima dată când au vorbit, bărbatul i-ar fi spus că i se descarcă telefonul.

Amintim că cadavrele celor două persoane au fost depistate într-un automobil blocat în nămeți. Descoperirea macabră a avut loc în dimineața de luni, în jurul orei 08:35, la intrarea în localitatea Coșcalia, din raionul Căușeni.

Versiunea preliminară a oamenilor legii ar fi faptul că victimele s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat în habitaclul vehiculului.

Articole asemănătoare

Back to top button