fbpx

Un proiect de lege „inspirat din promisiunile candidaților la prezidențiale”, înregistrat de Pro Moldova la Parlament

Partidul Pro Moldova, făcând o aluzie la promisiunile candidaților la funcția de președinte, a propus astăzi un proiect de lege care prevede modificarea unor acte normative, menit să îmbunătățească starea material-financiară a familiilor cu copii, dar și tot ceea ce înseamnă protecția copilului. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul Andrian Candu a menționat că inițiativa se referă la: indemnizație unică lunară oferită până la vârsta de 18 ani, indemnizație unică anuală pentru cei care merg la școală, scutire de impozit pentru a majora veniturile familiilor care au copii.

Vicepreședinta formațiunii, Elena Bacalu, a menționat că partidul consideră că de o importanță majoră sunt politicile pentru încurajare și sporire a natalității, precum și ridicarea nivelului de trai al cetățenilor.

Iată ce prevede proiectul:

  • Dublarea scutirilor pentru impozitul de venit pentru persoanele întreținute, de la 3000 la 6000 de lei și de la 18.000 la 36.000 de lei;
  • Posibilitatea obținerii de către reprezentantul legal al copilului a indemnizației pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 3 ani în cazul decesului persoane asigurate care beneficiază de aceasta;
  • Oferirea unei indemnizații anuale pentru studii în valoare de nu mai mică de 2000 de lei pentru copiii care efectuează studii în cadrul învățământului primar, secundar și profesional secundar;
  • Oferirea unei indemnizații lunare pentru copii în valoare de nu mai puțin de 200 de lei până la atingerea vârstei de 18 ani.

Menționăm că proiectul apare după ce Pro Moldova a lansat „Testul sincerității” ce are drept scop „transformarea” promisiunilor candidaților la alegerile prezidențiale în proiecte de legi. Acestea urmează a fi votate în Parlament până pe 1 noiembrie.

Articole asemănătoare

Back to top button