fbpx

Primul desen animat unidimensional din lume a fost realizat în Moldova

De ziua de naştere a companiei, studioul de animaţie Simpals Studio a lansat primul desen animat 1D din lume – „1DryCat”. Ideea de a crea un desen animat unidimensional îi aparţine lui Dmitri Voloşin, regizorului Simpals Studio.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Azi nu mai poţi surprinde pe nimeni cu filme 3D. La fel şi 5D sau 10D. Dar aţi văzut vreodată un desen animat 1D? Simpals Studio a lansat primul desen animat unidimensional din lume.

 E un thriller de acţiune cu elemente melodramatice. În el nu veţi găsi înălţime sau profunzime, ci doar lăţime şi un punct care se mişcă de parcă ar fi o perlă dintr-un şirag de mărgele. Ar fi bine să-l vizionaţi pe un ecran mare cu căşti sau boxe bune”, spun creatorii filmului.

Desenul animat s-a dovedit unul foarte minimalist, ca şi cum ai urmări lucrurile printr-o gaură de cheie, dar una foarte mică. Nimeni n-a mai făcut astfel de desene animate. Dificultatea este că, în 1D, fantezia se limitează la un singur punct care se mişcă doar înainte sau înapoi. În aşa fel este aproape imposibil să transmiţi forma şi volumul unui obiect.

Iată de ce foarte mult contează sunetul şi culoarea. Anume ele ajută spectatorii să înţeleagă mai bine ce se întâmplă pe ecran. Din punct de vedere tehnic, un desen animat de acest gen nu ia prea mult timp. Mai mult timp necesită crearea conceptului. Trebuie gândit astfel încât, doar cu o suprafaţă plană şi cu ajutorul pixelilor, să-I faci pe spectator să înţeleagă subiectul. Desenul animat este disponibil online.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button