fbpx

Primele declarații ale Angelei Merkel referitoare la starea sa de sănătate. Va reuși să-și ducă mandatul până în 2021?

Cancelarul german, Angela Merkel, a venit vineri cu primele declarații referitoare la starea sa de sănătate, după ce a fost surprinsă de mai multe ori în timp ce face accese de tremurat în public, în cadrul unor diverse ceremonii. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceasta a spus că este capabilă să-și ducă până la final, în 2021, mandatul de șefă a guvernului federal, totodată accentuându-și toată susținerea pentru noul ministru al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer.

Merkel, care a împlinit 65 de ani miercuri și se află în fruntea guvernului german din 2005, a suferit mai multe accese de tremurat în timpul mai multor evenimente, fapt care a alimentat speculațiile privind starea sa de sănătate. Contrar acestora, oficiala a menționat că nu are probleme de sănătate.

În cadrul conferinței ei anuale de presă, Angela Merkel a spus că înțelege întrebările privind starea ei de sănătate, însă a dat asigurări că se isprăvește cu mandatul și că nu a suferit probleme grave de săntate: „Pot îndeplini acest rol”, transmite Agerpres.

Deși politiciana afirmă că se simte în regulă, biroul său nu a oferit explicații pentru episoadele de tremurat. Un oficial al guvernului însă, a declarat pentru Reuters că este mai degrabă o chestiune psihologică, pentru că ea încearcă să evite o repetare a episodului.

„Ca persoană, am un mare interes personal pentru sănătatea mea şi, după cum am spus, 2021 este finalul activităţii mele politice. Dar sper că apoi va urma o nouă viaţă”, a declarat Merkel pentru ziarişti.

Întrebată de jurnaliști cum se simte, aceasta a răspuns că este bine.

Cancelarul, care se află pe marea scenă europeană din 2005, încearcă să se retragă treptat din politică şi în decembrie a renunţat la preşedinţia creştin-democraţilor în favoarea protejatei sale Annegret Kramp-Karrenbauer.

Articole asemănătoare

Back to top button