fbpx

Primele convorbiri oficiale ale lui Igor Grosu în calitate de președinte al Parlamentului. Cu cine a discutat

Igor Grosu a purtat primele convorbiri în calitate de președinte al Parlamentului. Astfel, acesta a discutat cu omologii săi din țările vecine: România și Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Discuția lui Igor Grosu cu oficialul român, Ludovic Orban

Igor Grosu
Foto: multimedia.parlament.md

Prima discuție a purtat-o cu președintele Camerei Deputaților Parlamentului României, Ludovic Orban. Conversația a fost purtată prin apel telefonic, iar cei doi oficiali au convenit asupra dezvoltării relațiilor la nivel interparlamentar în mai multe domenii.

Igor Grosu și-a exprimat certitudinea că, pe durata mandatului Parlamentului de legislatura a XI-a, relațiile dintre cele două instituţii fundamentale vor ajunge la cel mai înalt nivel de cooperare de la independență încoace.

„România a fost şi rămâne un susținător al proceselor democratice din Republica Moldova și a venit mereu în ajutorul cetățenilor noştri în cele mai dificile momente”, a subliniat șeful Legislativului din Republcia Moldova.

În cadrul discuţiei, Ludovic Orban l-a asigurat pe Igor Grosu că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante, care vor avea drept finalitate ridicarea nivelul de trai al cetățenilor din stânga Prutului.

Discuția lui Igor Grosu cu omologul său ucrainean, Dmitri Razumkov

Foto: multimedia.parlament.md

Igor Grosu, a avut luni, 2 august și o discuție telefonică cu Dmitri Razumkov, Președintele Radei Supreme a Ucrainei.

În cadrul convorbirii a fost discutată cooperarea bilaterală pe dimensiunea parlamentară. Pentru o mai bună colaborare oficialii au convenit să efectueze un schimb de vizite în cel mai apropiat timp.

„Avem multe probleme similare ce trebuie soluționate, dar totodată şi mai multe oportunităţi şi capacităţi de cooperare”, a menționat în context speakerul Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a subliniat faptul că în curând, atât ţara noastră, cât și Ucraina vor aniversa 30 de ani de la independență. Cu această ocazie Igor Grosu  a transmis cele mai calde felicitări omologului său ucrainean, dându-i asigurări că pentru Republica Moldova, Ucraina a fost şi va rămâne un bun vecin şi un partener credibil.

„Din păcate, ambele țări au parte de probleme comune: sărăcia, corupția și conflicte regionale nestinse”, a subliniat Igor Grosu, asigurându-l pe Dmitri Razumkov  că Republica Moldova respectă integritatea teritorială a Ucrainei și pledează pentru pace și liniște în regiune.

La final, Igor Grosu și Dmitri Razumkov au convenit să intensifice eforturile de cooperare și să facă tot posibilul ca cetățenii din ambele țări să aibă parte de siguranţă şi un trai mai bun.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button