fbpx

#PrimaDată. Mai picante sau cu o aromă puternică, aduc neobișnuitul în rutină. La ce să fii atent când guști din bucatele exotice?

Culinăria nu este doar o necesitate, am putea spune că e chiar o artă. Fie că eşti gurmand sau nu, la sigur ai o zi când vrei să ieşi din rutină şi să încerci ceva nou. S-ar putea, însă, să nu ştii ce ar fi mai gustos sau pe ce se merită de cheltuit banii. În acest context, ZUGO îţi vine în ajutor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sărmăluţele, mămăliga, tocana şi, în general, mâncarea tradiţională, este perfectă pentru o masă săţioasă. Dar, de ce să nu încerci şi ceva nou? Cum ar fi sushi, specific japonezilor, paella – spaniolilor, supa mexicană, midii, creveţi şi multe alte delicii exotice.

Dacă vrei să încerci o nouă culinărie, atunci informează-te din timp din recomandările celor care cunosc sau chiar a bucătarului din restaurantul în care te afli, pentru că deliciile exotice ar putea conţine preparate ce-ţi pot provoca alergie sau ar putea fi prea picante. Totodată, trebuie să ştii că unele bucate trebuie mâncate cu o anumită combinaţie sau într-un mod diferit, decât cu furculiţa şi cuţitul, cum ar fi sushi, care se serveşte cu beţişoarele.

Pentru ca să fii mai bine informat în legătură cu acest subiect, am întrebat un specialist al bucătăriei ce ți-ar putea recomanda.

„Fie că ești aici, în țară, sau că vizitezi o țară străină, nu rata să savurezi din gastronomia exotică. Ceea ce eu recomand mereu este tradiționalul sushi (apropo, nu-ți fie frică de bețișoarele cu ajutorul cărora mănânci, cu puțin calm, vei reuși să le manevrezi), creveți, ce-i poți procura (când alegi, vezi daca miros a amoniac. Dacă da, aruncă-i, pentru că înseamnă că nu sunt proaspeți) și, de ce nu, supa mexicană, care tot e accesibilă la noi în țară, ea este ușor picantă și cu o aromă puternică.

Dacă, totuși, pleci în alte țări, nimic nu schimbă originalul, așă că, dacă ai ocazia, gustă din următoarele: Sarde in Saor din Veneția, Massaman Curry – Thailanda, Ginataang kuhol – Filipine”, ne recomandă Adrian Mîțu, bucătar.

Cu un mic sfat a venit și Valerie’s Food, care ne recomandă unele bucate exotice.

„Nu sunt mare iubitoare de fructe de mare sau sushi, dar aș recomanda melcii, midiile albastre și calamarii proaspeți”, ne zice ea.

Cum sunteţi obişnuiţi, nu v-am lăsat fără sfaturile celor care au trecut de #PrimaDată. Iată cum li s-a părut lor mâncarea exotică.

„Prima dată când am mâncat sushi nu mi-a plăcut deloc. Şi am zis că nu o să mai mănânc niciodată şi la nimeni nu recomandam, plus şi cu bețișoarele nu prea mă descurcam. Însă, a doua oară, fiind într-o companie amatoare de sushi, am mai încercat odată şi chiar mi-au părut foarte bune, îmi plac foarte mult acum. Cred că am fost şi influențată într-un mod anume de colectivul în care eram, pentru că ei mâncau cu o poftă mare”, a povestit Mariana Nistor.

„Pe primul plan mereu a fost carnea, dar când am gustat pentru prima dată fructele de mare, mi-am schimbat părerea. Prima oară a fost recent, când am mâncat Risotto – mâncare italiană, care este mai rar întâlnită în Moldova, dar foarte apetisantă şi extrem de gustoasă. Pentru prepararea acestui deliciu este nevoie de orez italian, supă de peşte, usturoi, fructe de mare şi, desigur, un pahar de vin alb moldovenesc, petru a avea parte de un gust mai deosebit. Şi cel mai interesant este că toate aceste ingrediente le puteți găsi în orice magazin. Acum, nu m-aş mira dacă mulţi dintre voi veţi căuta reţeta la Risotto”, ne zice Corneliu Ciorici.

„Nu sunt amatoare de peşte sau fructe de mare, dar toţi le lăudau ca fiind foarte gustoase, aşa că am gustat şi eu, pentru prima dată, risotto cu fructe de mare. Mi-au plăcut. Risotto avea un gust deosebit, împreună cu fructele de mare, dar nu pot spune că am rămas foarte entuziasmată de gustul lor”, zice Mihailina Bîrcă.

Aşadar, dacă te-am convins să mai schimbi uneori tradiţionalul pe exotic, ZUGO îţi urează poftă bună!

Foto: groupon.com, unica.ro, valeriesfood, arhivă personală, lauraadamache.ro

Articole asemănătoare

Back to top button