fbpx

Prima reacție a Comisiei de la Veneția. Nicolae Eșanu: „Restabilirea încrederii în CC nu este posibilă dacă nu pleacă toți judecătorii”

Secretarul de stat la Ministerul Justiției, Nicolae Eșanu, susține că opinia persoanelor cu care a discutat la Comisia de la Veneția este că, încrederea în Curtea Constituțională din Republica Moldova ar putea fi restabilită doar prin demisia tuturor judecătorilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Eșanu, reprezentant al țării la Comisia de la Veneția a mai menționat, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, că mulți dintre interlocutorii săi au rămas uimiți că nu a existat o opinie separată referitoare la actele recente, adoptate de Curtea Constituțională.

„Absolut toți cei cu care am discutat aici la Veneția spun că restabilirea încrederii în Curtea Constituțională nu este posibilă dacă nu pleacă toți judecătorii care au compromis definitiv această instituție și au rămas surprinși când eu am spus că nu prea cred că vor demisiona. Mă bucur că am greșit și deja a fost depusă prima cerere, care a fost salutată aici și cei cu care am mai discutat speră ca eu să nu am dreptate și ca exemplul Președintelui va fi urmat și de ceilalți judecători. Apropo, mulți dintre interlocutori au fost șocați că nu a existat nicio opinie separată”, a scris secretarul de stat. 

Conflictul constituțional din Republica Moldova a fost discutat joi în cadrul Comisiei de la Veneția, iar vineri, 21 iunie, se va emite și un aviz în acest sens, transmite zdg.md.

Înainte de a-și exprima poziția referitoare la cele petrecute în Moldova, reprezentanții comisiei au organizat discuții, inclusiv cu reprezentanții celor mai importante partide parlamentare și ai președintelui țării.

Articole asemănătoare

Back to top button