fbpx

Prima apariție a lui Jack Ma. Dispariția bruscă a miliardarului chinez a iscat luni de zile un val de speculații

Fondatorul grupului Alibaba, Jack Ma, a apărut într-o conferință video live cu 100 de profesori din mediul rural în China, a informat presa locală, marcând prima apariție a omului de afaceri din octombrie, conform Reuters.

Despre apariția lui Jack Ma a relatat Tianmu News, un portal de știri susținut de guvern. Fundația Jack Ma a transmis că Ma a participat miercuri la ceremonia online, fapt confirmat și de Alibaba Group.

Îmbrăcat cu un pulover bleumarin, Ma a vorbit timp de 50 de secunde dintr-o cameră cu pereți de marmură gri și covor cu dungi, fără să poată fi stabilită exact locația în care se afla.

„Nu ne putem întâlni în Sanya din cauza epidemiei„, le-a spus el profesorilor, dar i-a asigurat că după ce pandemia se va termina, o întâlnire trebuie să aibă loc.

La începutul anului presa internațională scria că Jack Ma nu a mai fost văzut de o lungă perioadă, creându-se astfel un val de controverse în urma listării eşuate a grupului Ant, cel mai mare fintech din lume. Ştirea venea în contextul în care liderii de la Beijing au luat în vizor companiile miliardarului, după ce Ma a criticat în mod public autorităţile de reglementare financiară din China.

Zvonurile au început să circule în condiţiile în care Ma nu a apărut în show-ului său de talente „Africa’s Business Heroes”, care le oferă antreprenorilor africani şansa de a câştiga 1,5 milioane de dolari. Miliardarul în vârstă de 56 de ani a fost înlocuit de Lucy Peng, un executiv în cadrul Alibaba, pentru a face parte din juriu şi conform unui purtător de cuvânt al companiei, Ma nu şi-a putut duce la capăt îndatoririle din cauza unui program tot mai încărcat.

În plus, Ma a fost şters de pe pagina de internet a show-ului şi nu a fost inclus în videoclipurile de promovare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button