fbpx

Prim-ministra Maia Sandu solicită demiterea conducerii de la Poșta Moldovei. Cum au reacționat reprezentanții instituției?

Prim-minstra Maia Sandu a solictat Agenției Proprietății Publice să demareze o anchetă internă și să inițieze procesul de demitere a conducerii de la Poșta Moldovei. Hotărârea a fost luată după ce a fost annțată că în mai multe sate, ziarele nu ar fi distribuite.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit reprezentanților unei redacții, prezenți la întâlnirea de acum două zile a prim-ministrei cu jurnaliștii, ziarele nu au fost livrate în mai multe sate din raionul Drochia. Redacția ar fi pregătit o ediție specială despre situația politică din țară și schimbarea puterii.

Totuși, publicațiile au fost distribuite abia la o săptămână de la tipărire, după ce reprezentanții instituției media au cerut explicații de la Poșta Moldovei.

„Am aflat că cei de la Poșta Moldovei nu-și îndeplinesc obligațiunile contractuale în raport cu presa scrisă. În unele cazuri, unele ziare nu ajung la destinație. Le cer celor de la APP să demareze o anchetă pe intern și să mă informeze despre rezultate, și să inițieze procesul de demitere a conducerii Poștei Moldovei pe acest motiv dar și din cauza că această instituție a fost implicată de-a lungul timpului în ilegalități cum ar fi anabolizante și alte situații”, a spus Maia Sandu.

Cei de la Poșta Moldovei nu au întârziat să vină cu o reacție la declarațiile prim-ministrei, transmite Realitatea.

„Un funcționar de rang înalt nu poate opera cu acuzații ori cere demisii fără a prezenta probe concludente, bazându-se doar pe cele auzite pe culoar. Insultele fără temei denigrează imaginea celor peste 5100 de angajaţi care prestează servicii poştale în 1527 de localităţi.

A afirma precum că Î.S „Poșta Moldovei” nu-și îndeplinește obligațiunile față de cei din presa scrisă, fără a stipula despre care cazuri sau agenţi economici este vorba, înseamnă a desconsidera munca depusă de către toți angajații întreprinderii”, a menționat conducerea instituției.

Articole asemănătoare

Back to top button