fbpx

Președintele țării, după ce a fost criticat de ministrul Educației: „Vreți să știți dacă îl dau afară sau nu?”

După ce ministrul Educației l-a criticat pentru că nu a purtat mască într-o vizită la o școală, președintele Republicii Moldova a comentat mesajul aseară, în cadrul ediției speciale „Primele Știri” de la postul de televiziune Prime TV.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Igor Dodon a fost întrebat dacă crede că gestul său a fost o insultă adusă profesorilor care stau în fiecare zi cu măști în fața elevilor. Drept răspuns, șeful statului a precizat că el a scos masca doar când a vorbit cu elevii, în semn de respect.

„Din nou insinuări ale opoziției… O să discutăm cu domnul Șarov și o să-l rugăm să se documenteze. Dacă nu poate să se documenteze, atunci se pot lua și altfel de decizii, inclusiv politice. Președintele țării a purtat mască în școală, iar atunci când vorbit cu elevii și-a scos masca. Am un respect pentru cei cu care vorbesc. Pe viitor o să vorbim cu mască. Dacă se consideră încălcare… ”, a declarat Igor Dodon.

Fiind rugat să-și explice declarația, președintele a mai adăugat: „Noi avem un acord de coaliție cu PD care presupune o anumită colaborare. Acum imaginați-vă că de mâine deputații PSRM încep să ia pe fiecare ministru PD și să-l eticheteze public. La ce ar duce chestia asta? Eu cred că la nimic bun. Când încearcă să se lanseze săgeți în adresa unui partener, atunci apar semne de întrebare. Vreți să știți dacă îl dau afară sau nu? Credeți-mă că dacă mi-aș dori, mâine ar fi demis. Dar formăm o coaliție care trebuie menținută”.

Menționăm că, zilele trecute, ministrul Educației – Igor Șarov – a plasat un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care a criticat nerespectarea măsurilor de prevenire a infecției cu virusul COVID-19, impuse de CNESP, în contextul în care „reprezentanți ai puterii” au făcut vizite la școli.

„Dubla măsură, practicată de unii reprezentanți ai autorităților puterii din Republica Moldova, știrbește principiile unui stat democratic. Și atunci ne întrebăm: în ce stat trăim? Cum e posibil ca măsurile legislative să fie obligatorii doar pentru unii cetățenii ai statului, exceptându-i pe alții? Mai grav decât atât, exemplul este dat de chiar vârfurile puterii, în condițiile în care profesorii sunt inclusiv la tablă în mască și sunt expuși zilnic riscului infectării. Intrând în școală fără mască, dând mâna cu cei vârstnici sunt încălcate deciziile Comisiei pentru situații excepționale în sănătate publică. Altfel, nu pot fi explicate gesturile sfidătoare la adresa întregii societăți, care încearcă să le educe cetățenilor normele elementare de prevenție a infectării”, scria ministrul.

Conform măsurilor impuse de Comisia pentru Sănătate Publică, masca de protecție trebuie purtată în locurile publice închise și în contextul în care distanța socială nu poate fi păstrată.

Articole asemănătoare

Back to top button