fbpx

Preşedintele rus Vladimir Putin, în vizită luni în Belarus. Despre ce va discuta cu Lukasenko

Presedintele rus Vladimir Putin se va duce luni in Belarus, aliatul sau in conflictul din Ucraina, a anuntat vineri serviciul de presa prezidential belarus, citat de StirileProTV.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Putin se va intalni cu omologul sau Aleksandr Lukasenko la Palatul Independentei din Minsk, in timpul „vizitei sale de lucru in Belarus”, a precizat serviciul de presa.

Discutiile bilaterale se vor concentra pe „integrarea ruso-belarusa”, in timp ce cele doua tari au incheiat mai multe acorduri de cooperare in domeniile economic si militar.

„Presedintii vor acorda prioritate de asemenea problemelor de securitate si vor face schimb de opinii cu privire la situatia din regiune si din lume”, se mai spune in comunicat, fara a mentiona in mod specific invazia rusa in Ucraina, potrivit Agerpres.

Belarus a servit drept baza pentru trupele ruse in ofensiva lor din Ucraina lansata la sfarsitul lunii februarie, dar armata belarusa nu a luat parte pana acum la luptele de pe teritoriul ucrainean, potrivit AFP.

La mijlocul lunii octombrie, Belarus si Rusia au anuntat crearea unei forte militare comune, in scopuri pur „defensive”, potrivit Minskului.

Articole asemănătoare

Back to top button