fbpx

Presa din Rusia: Pe numele lui Platon și Plahotniuc au fost deschise două dosare penale. Reacția PD la acuzațiile MAI-ului rus

Astăzi, agenția de presă din Federația Rusă TASS a publicat un articol potrivit căruia pe numele liderului PD, Vlad Plahotniuc, și a fostului om de afaceri condamnat la 18 ani de închisoare pentru atacuri raider și spălare de bani, Veaceslav Platon, au fost deschise două dosare penale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Agenția îl citează pe reprezentantul oficial al Ministerului rus al Afacerilor Interne, Irina Volk, care afirmă că cei doi ar fi organizatorii unei structuri criminale internaționale care s-a ocupat cu operațiuni valutare ilegale de mari proporții.

Mai exact, MAI-ul rus consideră că cei doi au participant la organizarea scoaterii din Federația Rusă, în perioada 2013-2014, a cel puțin 37 de miliarde de ruble, potrivit agora.md, care citează TASS.

Volk a mai adăugat că acțiunile organizației infracționale sunt investigate în baza a două dosare penale: unul pentru organizarea unei grupări criminale și altul pentru săvârșirea de operațiuni valutare prin transferul mijloacelor bănești pe conturile nerezidenților prin folosirea actelor false.

În context, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a specificat că respectivele acțiuni din partea Federației Ruse, anunțate cu două zile înainte de alegerile parlamentare din Moldova, reprezintă „o intervenție abuzivă în încercarea de a influența rezultatul alegerilor din țara noastră”.

Captură: Vitalie Gamurari via Facebook

Amintim că, la sfârșitul anului 2017, Vlad Plahotniuc a fost arestat, în lipsă, de către o judecătorie din Moscova, pentru tentativă de omor. Demersul Kremlinului a fost, însă, respins, iar secretariatul General al Organizaţiei Internaţionale a Poliţiei Criminale (Interpo) a emis o circulară prin care anunţă că a analizat solicitarea organelor de drept din Rusia împotriva liderului PDM, Vlad Plahotniuc, şi a constatat că aceasta este motivată politic.

Articole asemănătoare

Back to top button