fbpx

Premierul României vine joi la Chișinău: Ciucă va avea întrevederi cu Maia Sandu și Dorin Recean

Premierul României, Nicolae Ciucă va efectua joi, 23 martie, o vizită oficială în Republica Moldova. Oficialul de la București urmează să aibă întrevederi cu președinta Maia Sandu, omologul său Dorin Recean, dar și cu președintele Parlamentului Igor Grosu. Anunțul despre vizita oficialului de la București a fost făcut de consilierul pe comunicare al Guvernului, Daniel Vodă, după ședința Executivului de miercuri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Se va discuta despre consolidarea economiei, urmare a multiplelor proiecte pe care le avem în desfășurarea cu partea română, dar și consolidarea securității și rezilienții statului nostru. Este un alt mesaj puternic pe care urmează să-l transmită premierul Ciucă atunci când va sosi în R. Moldova”, a anunțat Daniel Vodă.

Totodată, oficialul român urmează să aibă întrevederi și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Cei doi premieri vor discuta tête-à-tête, după care vor discuta în formatul rigid al delegațiilor. România a fost, este și va rămâne alături de țara noastră în susținerea necondiționată a parcursului de aderarea accelerată la UE”, Vodă.

Anunțul vizitei oficiale a fost făcut și de premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern de la București.

„Este o vizită prin care reconfirmăm consolidarea relațiilor bilaterale și, desigur, este o vizită prin care reconfirmăm sprijinul pe care România îl va acorda în continuare Republicii Moldova pentru parcursul european”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Amintim, că după numirea lui Dorin Recean în funcţia de premier, prima vizită în străinate a fost a fost făcută la București. Recean a avut întrevederi la Palatul Cotroceni cu președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Victoria cu omologul său român Nicolae Ciucă, precum și la Palatul Parlamentului, întrevederi bilaterale cu Alina Gorghiu.

Articole asemănătoare

Back to top button