fbpx

Premieră pentru R. Moldova: „Energocom” a vândut Ucrainei 1 MWh de energie electrică „în regim de testare”

Compania de stat din Republica Moldova, Energocom, a reușit să vândă 1 MWh de energie electrică în Ucraina în cadrul unui test, marcând o schimbare importantă în modul în care întreprinderea își desfășoară activitatea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În cadrul acestui test energia electrică a fost procurată din Uniunea Europeană, a tranzitat sistemul energetic moldovenesc și a fost vândut furnizorilor ucraineni”, se arată în comunicatul companiei.

Potrivit Energocom, profilul companiei, dar și înscrierea recentă pe unica platformă europeană de rezervare a capacităților de electricitate JAO, permite întreprinderii să deruleze astfel de tranzacții.

De asemenea, Energocom a precizat că analizează toate procedurile de tranzit pentru a fi pregătit pentru orice situație de pe piață.

Menționăm că, în luna martie curent, Energocom a obținut dreptul de a rezerva capacități de energie electrică pe platforma europeană JAO. Odată înregistrată, compania își mărește posibilitățile de a achiziționa electricitate din orice țară europeană. JAO este singura platformă din UE care licitează dreptul de transport la toate frontierele interne ale comunității europene.

Articole asemănătoare

Back to top button