fbpx

Premieră la Grădina Zoologică din Chișinău. Oaspeții vor putea să hrănească animalele și să se joace cu ele într-o curte special amenajată

Se întâmplă pentru prima dată la Grădina Zoologică din Chișinău. În curând, cei care vor vizita animalele vor avea ocazia nu doar să le admire de la distanță, dar vor putea și să le hrănească. Mai mult decât atât, doritorilor li se va permite chiar să se joace cu ele. 

Despre acest lucru a anunțat directorul adjunct al Grădinii Zoologice, Serghei Pînzari, care a menționat că pentru vizitatori va fi introdusă în premieră practica „grădinii zoologice de contact”, în contextul amenajării unei „curți ca la țară”.

„Aceasta înseamnă că vizitatorii, mai ales oaspeții noștri mici, vor putea să atingă animalele, să le hrănească, să se joace cu ele. Este vorba despre iepuri, cobai, porumbei, va fi chiar şi un ponei. Desigur, comunicarea vizitatorilor cu animalele domestice va fi urmărită de angajaţii noştri”, a spus Pînzari.

Potrivit lui, peste o săptămână, vizitatorii vor putea vedea terariul, care va fi deschis în premieră.

„Acesta este aproape gata din punct de vedere tehnic. Vor fi prezentaţi 14 șerpi. În colecţia noastră avem o anaconda, un şarpe boa şi altele”, a spus directorul adjunct.

În toi sunt şi lucrările de pregătire a zonei în care stau urşii. Reamenajările se fac în cadrul deschiderii noului sezon pentru vizitatori.

„La momentul actual avem doi urşi, care trăiesc în voliere mici. Animalul este extrem de periculos, dar el are nevoie de libertate de mișcare. Prin urmare, s-a decis că zona de amenajare a noii locuințe a urșilor bruni să fie extinsă semnificativ”, a spus el.

În total, colecţia Grădinii Zoologice din capitală are mai mult de 1600 de animale de 148 specii. Printre acestea se numără 30 de prădători mari, inclusiv leopardul zăpezilor, leopardul, perechi de lei și tigri. Există și un iaz deschis cu păsări rare, cum ar fi lebăda neagră, ce îşi au cuiburile acolo.

Articole similare

Back to top button
Close