fbpx

Prea mulți locuitori, dar prea puține locuințe. În Hong Kong ar putea fi construită cea mai mare insulă artificială din lume

Autoritățile din Hong Kong au anunțat astăzi că intenționează să construiască una dintre cele mai mari insule artificiale din lume, din cauza deficitului de locuințe din oraș. Prețul estimat pentru lucrări se ridică la 79 miliarde de dolari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Propunerea venită din partea Guvernului din Hong Kong prevede recuperarea a 1000 de hectare din jurul celei mai mari insule care formează teritoriul Hong Kong, Lantau. Acest lucru ar duce la construirea a circa 260.000 de locuinţe şi ar rezolva deficitul de locuinţe din oraş. Lucrările de recuperare a terenului urmează să demareze în 2025.

Potrivit primelor informații, insula artificială urmează să aibă o suprafaţă de aproape trei ori mai mare decât Central Park din New York și să devanseze, ca preț, faimosul complex în formă de palmier Palm Jumeirah din Dubai, care potrivit presei a costat 12 miliarde de dolari, transmite Agerpres.

Cu toate acestea, criticii susțin că proiectul este prea costisitor și ar putea afecta mediul înconjurător, în special viețuitoarele marine. Hong Kong-ul este renumit pentru că are una din cele mai puţin accesibile pieţe imobiliare de pe planetă.

Articole asemănătoare

Back to top button