fbpx

Popșoi: Noul ambasador rus în R. Moldova a fost verificat minuțios de autorități

Oleg Ozerov a fost confirmat oficial ca noul ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova, după ce autoritățile moldovene au efectuat verificările necesare privind activitatea sa, declară Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, la Jurnal TV.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit oficialului, deși Ozerov a fost implicat în declarații controversate pe parcursul carierei sale, acestea nu au vizat direct Republica Moldova într-un mod care să creeze dificultăți diplomatice.

Popșoi a recunoscut că diplomația rusă este cunoscută pentru retorica sa agresivă, dar a exprimat încredere în capacitatea Chișinăului de a gestiona relațiile diplomatice cu Moscova. „Nu ne așteptam să fie trimis un diplomat care să îmbrățișeze cultura noastră sau să vorbească românește, dar în urma evaluărilor, nu s-au identificat declarații care să afecteze direct Moldova”, a subliniat ministrul.

Precizăm că, pe 10 septembrie, ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost eliberat din funcție printr-un decret emis de Vladimir Putin. În locul lui a fost numit Oleg Ozerov.

Articole asemănătoare

Back to top button