fbpx

Pod peste Prut la Ungheni: Cine a fost desemnat câștigător

22 iulie 2024, după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului Proiectare și Execuție „Pod peste Prut la Ungheni”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ofertantul desemnat câștigător este NESS PROIECT EUROPE S.R.L., cu preţul de 151 687 968.58 ROL fără TVA, informează Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România.

Obiectul procedurii de achiziție publică îl reprezintă atribuirea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor pentru construirea Podului peste Prut la Ungheni, a drumului de legătura cu Autostrada A8, Târgu Mureș – Iași – Ungheni, precum și a punctului de trecere a frontierei.

Durata pentru proiectarea și execuția lucrărilor este de 24 de luni din care 6 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor. Obiectivul de investiții va fi finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile.

Proiectul urmărește realizarea unei legături rutiere între România, Iași și Republica Moldova, raionul Ungheni.

Varianta de traseu avizată este formată dintr-un drum de legătura care se desprinde din viitoarea autostradă Târgu Mureș – Iași – Ungheni la km 96+140 și traversează râul Prut printr-un pod având lungimea de minim 261.20 m.

Lucrarea de artă presupune realizarea a două poduri paralele cu tablier mixt oțel-beton și grinda continuă (un pod pentru fiecare sens de circulație).

Articole asemănătoare

Back to top button